PROSES PENYELARASAN

PROGRAM TENAGA DALAM MAKRIFAT HAQQUL YAKIN ANUGERAH AGUNG

( Telah dibuktikan dan terbukti oleh ribuan Peserta dari seluruh pelusuk Dunia )

Pengaktifan keseluruhan Tenaga Dalam Haq Karomah Anugerah Agung meliputi pembai’atan(pengijazahan) mengikut kaedah tradisi ilmu Pengisian langsung di harkat, langsung dipraktikkan ajian amalan dan ilmu andalan kesepuhan Cikal Bakal Aceh. Banten,Cirebon,Jawa, Arab & Tanah Melayu, Dengan mengikuti program ini akan langsung diaktifkan,diselaraskan,diisi,dirajah dan ditutup dengan kunci Hizbul Haq Karomah Pamungkas Haqqul Yakin Anugerah Agung. Dijamin memiliki kemampuan ahli Tenaga Dalam Makrifat linuwih dan menjadi perawat profesional serta dilengkapi dengan kemampuan estetika yang dapat diandalkan dan ini merupakan kunci kejayaan hidup anda selamanya.

 

Sikronisasi dilakukan oleh Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D sendiri melalui penyelarasan, pengisian,pembukaan serta penguncian  7 lapisan Aura Nasma, membuka seluruh 365 titik Lisy-syahaamati , indera ke-enam,mata hati,simpul ghaib, tangan naluri dan ma’rifat hati, 72000 meridian,7 lathoif,17 cupu ghaib/wadah spiritual,30 titik ghaib tubuh,12 jalur energi, meliputi 360 generator alam, penyesuaian 204 sambungan asal mula tubuh manusia melalui proses penyatuan antara 4 unsur alam semesta dengan 4 unsur dalam tubuh,19 titik pesona tubuh, 7 Maqom Kasroh,7 Sab’atul Insyirah,7 Sab’atun Nur, 7 Sab’atul Latiifah (Sodrun, Qalbun, Fuadun,Lubbun,Syaqaaqun, Bahjatul Qalbi,Saudaa un),nafas elemen / unsur,nafas bumi,nafas angin,nafas air,nafas ether,dll yang sengaja dirahsiakan. Pembangkitan mutlak dilakukan dengan ILMU TENAGA DALAM HAQ dan ILMU HAQIQATUL INSAN.

 

TENAGA DALAM MAKRIFAT HAQQUL YAKIN ANUGERAH AGUNGadalah Pertama & satu-satunya di Malaysia Program Pembangkitan TENAGA DALAM yang mengkombinasinasikan inti sari aspek-aspek spiritual moden ( Iaitu THE ULTIMATE SUPER POWER OF ZIMA: Hasil kolaborasi sistem Bio – Energi – Meditasi/ Tafakkur, Konsentrasi, – & Jurus dll) dan aspek-aspek spiritual tradisional Islami warisan Tanah MALINDO( Iaitu ILMU SERAT RANJI TUBUH: Hasil kolaborasi kontemplasi Ilmu Haqiqatul Insan – Tenaga Dalam haq, Kebatinan – Ilmu Hikmah – Sufistik – & Do`a ),dan Ilmiah serta Saintifik (latihan Visualisasi,fokus,kekuatan minda dll) yang diformulasikan secara khusus oleh Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D melalui sentuhan SPIRITUAL rasional, universal, alamiah & ilahiah ( Integrated Metafisic Method )

 

TENAGA DALAM MAKRIFAT HAQQUL YAKIN ANUGERAH AGUNGadalah program khusus pembangkitan tenaga dalam haq karomah secara privat & tercepat melalui bimbingan secara langsung mahupun jarak jauh oleh Dr. Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D dengan sentuhan alamiah dan ilahiah secara sunnatullah untuk memaksimumkan kekuatan terpuncakdalam diri setiap orang yang meliputi 8 alat utama energi fizik tubuh dan 7 sifat utama energi rohaniah tubuh serta 4 level pemahaman utamakekuatan spiritual , tanpa harus puasa, tahan nafas, bertapa di gua, jin, bawa azimat, dan ritual berat lainnya.

 

Method penyelarasan melalui proses Ilahi Adjustment iaitu proses pembangkitan energi Haq Makrifat Haqqul Yakin Anugerah Agung yang meliputi Energi tubuh (energi microcosmos) terdiri dari dua bahagian iaitu:(1) Energi fizik tubuh iaitu meliputi 8 alat utama iaitu: raga,nafas,darah,pancaindera (seperti mata,telinga dll),daya fikir,daya batin, pengucap (do’a) dan wujudnya manusia dan (2) Energi Rohaniah tubuh iaitu meliputi 7 alat utama iaitu:qalbu,ruh,akhfa,khofi,sirri,nafsun natiq,dan kullun jasad. Kemudian energi alam semesta (energi macrocosmos) yang meliputi 10 alat utama iaitu:bumi, air,udara, api, bintang, matahari,bulan,langit,pangan dan wujud alam seisinya. Dan terakhir energi Yang Maha Pencipta meliputi 4 level pemahaman utama iaitu: syari’at,thoriqat,hakikat dan makrifat.

PEMBANGKITAN ENERGI TENAGA DALAM MAKRIFAT HAQQUL YAKIN ANUGERAH AGUNG

(TERBUKTI LANGSUNG DAPAT DIRASAKAN & DIDEMONSTRASIKAN )

 

MEDAN ELEKTRIK ENERGI TENAGA DALAM MAKRIFAT HAQQUL YAKIN  ANUGERAH AGUNG

Bukti Nyata Sensasi Aktifnya Energi Anugerah Agung dalam Tubuh

Tubuh Fizik manusia memiliki kemampuan menghasilkan sistem elektrik tubuh, iaitu dengan memindahkan ion Na+, K+, CI- dan Protein (A-) dari satu sisi ke sisi yang lain membran sel neuron yang jumlahnya million sel. Dalam keadaan biasa konsentrasi ion Na+ lebih besar di luar sel daripada didalam sel, dengan potensi membran negatif mencapai -90mV membran sel dalam keadaan polarisasi. Jika ada rangsangan mencapai nilai ambang terhadap membran sel,sehingga menimbulkan depolarisasi membran yang berkelanjutan dan irreversibel,ion-ion  Na+ akan mengalir ke dalam sel   secara cepat dengan jumlah yang banyak dan potensi membran meningkat dengan cepat mencapai  overshoot +40 mV. Segera setelah terjadinya depolarisasi mencapai puncak mekanisme pengangkutan di dalam sel, membran dengan cepat mengembalikan ion Na+ ke luar sel sehingga mencapai potensi membran biasa(-90mV). Waktu yang diperlukan dalam satu siklus tersebut  3 milisaat. Kemampuan sistem bioelektrik tubuh ini jika dikolaborasikan dengan Energi Rohani yang dibangkitkan dari dalam diri manusia inilah yang disebutkan Medan Elektrik Energi Makrifat Haqqul Yakin Anugerah Agung. Beberapa manfaat Secara Keseluruhan Dari Pembangkitan Energi Tenaga Dalam Makrifat Haqqul Yakin Anugerah Agung (Dapat Dicuba dan Dibuktikan Langsung) antara lain: Manfaat dan kedahsyatan Medan Elektrik  Tenaga Dalam Makrifat Haqqul Yakin Anugerah Agung:

 

 • Menundukkan hati/perasaan orang / rakan /  isteri / lawan bisnes / kekasih (lelaki / wanita) hingga menuruti kita.
 • Membuka sumbatan pintu kerezekian,melancarkan usaha & penagihan hutang.
 • Menyembuhkan penyakit: Lumpuh, hemiplegia (mati sebelah),Parkinson,Sroke, dan gangguan Jantung.
 • Keselamatan dari sengatan elektrik dan Sambaran petir, mampu memadamkan elektrik dan mematikan Mesin Kenderaan Bermotor.
 • Pukulan berbahaya (memengsankan / KO) dan mematikan dengan pukulan tangan kosong tanpa harus latihan berat dan bertahun-tahun,memengsankan dan melumpuhkan lawan,menjatuhkan haiwan sapi atau kerbau.

 

Kelebihan ilmu Tenaga Dalam Makrifat Haqqul Yakin Anugerah Agung ini sebenarnya terlalu banyak,diantaranya ialah:

 

 • Anda Insya Allah mampu mementalkan musuh yang menyerang tanpa batasan jarak (dibuktikan)
 • Melihat tanpa mata zahir-Mampu melihat tembus tanpa batas, mengetahui sebelum terjadi.
 • Anda berkebolehan melihat kejadian yang berlaku di tempat yang jauh, yang tidak nampak oleh mata zahir misalnya melihat keadaan ibu bapa yang berada nun jauh di kampung atau melihat keadaan anak-anak yang sedang belajar di luar negeri, Mampu melakukan sesuatu dengan mata tertutup seperti menunggang motosikal dan memandu kereta dengan mata ditutup dengan kain hitam.
 • Mampu meremukkan tulang lawan,boleh bersilat sendiri tanpa belajar,mampu memporak-perandakan ratusan musuh saat perkelahian/rusuhan,mengunci musuh kaku,mampu melakukan pukulan jarak jauh berbekas hitam dan luka dalaman,pengosongan tenaga musuh jarak jauh.
 • Cukup dengan pengajian unsur besi dalam tubuh meliputi asal usul besi dalam tubuh dan mengenal nama besi dalam tubuh,kegunaan dan manfaatnya adalah untuk menguatkan daging,tulang,urat tubuh,kebal senjata tajam,parang,kebal senjata api,golok,pedang dan segala jenis besi.Boleh ditest dimana sahaja tanpa pantang dan larangan(dilarang untuk kesombongan).
 • Dapat meradar bahaya sebelum terjadi dan racun dalam makanan(tempat makanan ditaruh racun akan pecah) juga terhindar dari kejahatan ilmu gendam,hipnotis,santet dsbnya
 • Pukulan tanpa bayangan,menampar,mengikat,membuat musuh tuli,bisu,pekak,buta,dll
 • Melakukan pemagaran ghaib kebenda,dan sebagainya
 • Dalam satu peringkat-musuh yang memarahi anda tiba-tiba lumpuh tidak dapat bergerak,seluruh anggota tubuh jadi berat dan kaku,hanya anda yang dapat memulihkannya setelah bertekuk lutut minta maaf kepada anda,
 • Kebal dari segala serangan- ilmu hitam,sihir,pukau,santet,guna-guna,pelet,dsbnya,kejahatan akan kembali kepada sipelaku
 • Memiliki kekuatan sekawan gajah-,lawan sebanyak manapun akan tunduk,takut,takluk dan gentar menghadapi anda berseorangan
 • Pertempuran-Menjurus musuh dengan hanya kedipan mata,tiupan nafas,sebarang gerakan tubuh dll
 • Daya Pengasih-Memberikan sinar pada wajah, memiliki kewibawaan yang tersendiri sehingga disenangi dalam pergaulan.Dipandang mulia di dalam lingkungan masyarakat. Wajah berseri-seri, manis, tampan, menarik sehingga terpikat mata yang memandang.Kelihatan lebih muda, raut wajah akan membuatkan orang lain bersimpati dan terpesona.
 • Menguasai dan menawan musuh- Menukarkan musuh menjadi kawan,Menewaskan musuh secara misteri.Menyerang musuh tanpa berbekas,penghutang membayar hutang.
 • Mengalahkan seteru-Menundukkan orang bawahan dan atasan,Menghilangkan kewibawaan dan kekuatan lawan,Menjatuhkan musuh dari jarak 100 meter. Menjatuhkan seteru dengan renungan mata,Membuatkan musuh kaku atau terpelanting tanpa disentuh,Menarik pencuri/peragut dari jarak jauh.
 • Membuatkan musuh lemah &tidak berdaya-Musuh yang cuba menipu atau mempermainkan anda,Menghalang seteru dari mengacau dan memusnahkan anda.
 • Membaca fikiran orang lain- Bukan setakat membaca fikiran orang bahkan dapat mengirimkan fikiran kita kepada orang yang lain sehingga beribu-ribu kilometer jaraknya.
 • Memiliki pelbagai kemampuan luarbiasa yang jarang dimiliki manusia awam seperti kekebalan kulit terhadap senjata tajam,tumpul,dikepit player tidak sakit,melakukan hipnotis dsbnya
 • Penyelesaian kepada segala masalah-Membantu menyelesaikan masaalah peribadi, keluarga; masaalah ditempat kerja dan sebagainya,Menolak dan menjauhkan apa sahaja kesusahan dan penderitaan yang ditanggung atau sesuatu yang menyebabkan rasa putus asa dan tidak nampak jalan penyelesaiannya,
 • Membantu menyelesaikan 1001 masalah dalam kehidupan seharian.
 • Pintar,kuat daya ingatan& tajam akal fikiran-membantu menyubur, merangsang, melatih dan mencergaskan sel-sel otak yang bertindak sebagai: Penawar bebal,Penerang hati, memudahkan hafalan,mempertajamkan kecerdikan & daya ingatan.
 • Mengesan barang atau orang yang hilang -Membantu anda mengesan apa jua jenis barang yang hilang, tercicir atau dicuri orang,Mendeteksi orang yang diculik, pergi tidak kembali, pencuri dan sebagainya,Mengetahui arah kiblat dan arah keluar sekiranya sesat di bandar atau di hutan,Mengetahui ke mana arahnya pencuri lari,Mengesan barang terpendam/benda ajaib &mengetahui sesuatu tempat ada mata air atau tidak.
 • Kemampuan scanning-boleh menguji seseorang itu punya bela diri atau tidak,boleh membantu kelancaran dalam menjawab soalan, boleh mengimbas saudara yang jauh, sakit ataupun tidak,dll
 • Perintah & kata-kata dituruti oleh anak-anak-Mengatasi masaalah anak-anak yang nakal dan degil supaya menjadi baik. Anak-anak yang selalu membangkang & menderhaka supaya taat dan menuruti perintah ibubapa,Mengatasi masaalah anak yang malas belajar dan bersembahyang,Juga untuk membuang tabiat buruk anak-anak seperti merokok, hidu gam, suka berpeleseran, bohsia, bohjan, dsb
 • Pertahanan & Keselamatan diri-Pagar diri daripada perbuatan jahat samaada yang zahir atau batin,Benteng daripada sihir, guna-guna dan ilmu hitam,Membuang energi-energi kotor di dalam tubuh yang menyebabkan penyakit.Dihormati, disegani dan dimuliakan oleh orang ramai,Berupaya untuk menyelesaikan semua persoalan, pekerjaan dan masalah yang sukar diatasi secara zahir,Hidup dengan penuh gembira dan bersemangat, Menikmati kesihatan zahir dan batin yang paling optimum. Anda akan memiliki tubuh yang sihat dan wajah berseri-seri serta jarang sekali diserang oleh penyakit,Kecerdasan otak anda bertambah kerana lebih banyak tenaga dalam Anugerah Agung mengalir ke otak anda,Fikiran anda menjadi tajam kerana dapat memusatkan fikiran kepada sesuatu persoalan dengan serius dan mantap,Keyakinan terhadap kemampuan diri akan bertambah di mana ia akan membawa anda kepada kejayaan di dalam segala usaha dan pekerjaan anda,Lebih cergas, berstamina dan bersemangat dalam menjalankan tugas harian,Badan menjadi segar, berghairah dan awet muda, Anda dapat mengawal emosi dan sifat-sifat buruk umpamanya pemarah,was-was dan tidak sabar kerana memiliki jasmani dan rohani yang seimbang dan mantap,Hubungan dengan keluarga dan orang ramai bertambah baik.
 • Maju dalam perniagaan dan berjaya dalam segala bidang yang diceburi
  Kedai menjadi semakin laris dan ramai pelanggan. Para kontraktor mudah memperolehi tender dan kontrak yang diinginkan tanpa perlu rasuah dan menggunakan taktik kotor. Tenaga penyanyi dan ahli sukan akan bertambah dengan pesat. Ini akan membantu mereka mencapai kemenangan. Produktiviti para pekerja akan meningkat, ini membantu mereka untuk naik pangkat. Petani dan penternak mendapat hasil yang berlipat-ganda. Para pemimpin masyarakat dan ahli politik akan menjadi pemimpin yang dihormati dan disegani.
 • Memiliki rasa atau gerak hati yang sangat tajam- sehingga seseorang itu mampu menelah dengan perasaannya akan sesuatu perkara baik atau buruk yang akan berlaku.
 • Kebolehan membaca & memahami isyarat, petunjuk dan bahasa alam mengenai perkara baik atau bencana yang bakal menimpa ke atas diri, keluarga dan masyarakat.
 • Keberuntungan-Membantu memperlancarkan setiap usaha yang anda kerjakan, memperolehi modal usaha, agar diterima atau lulus dalam temuduga kerja, peperiksaan dan lainnya, untuk menarik para pembeli, diantaranya peniaga warung, pedagang, salesman, businessman dan usaha lainnya.,Untuk berpotensi dalam perlumbaan angkat besi, tenis, atau olahraga dan perlumbaan lainnya. Untuk memperolehi hasil yang banyak dalam berkebun, bertani, berladang, berternak. Dan masih banyak lagi yang ada hubungannya dengan keberhasilan dan keberuntungannya.
 • Keberuntungan-Membantu memperlancarkan setiap usaha yang anda kerjakan, memperolehi modal usaha, agar diterima atau lulus dalam temuduga kerja, peperiksaan dan lainnya, untuk menarik para pembeli, diantaranya peniaga warung, pedagang, salesman, businessman dan usaha lainnya.,Untuk berpotensi dalam perlumbaan angkat besi, tennis, atau olahraga dan perlumbaan lainnya. Untuk memperolehi hasil yang banyak dalam berkebun, bertani, berladang, berternak. Dan masih banyak lagi yang ada hubungannya dengan keberhasilan dan keberuntungannya.
 • Berkebolehan-Membuat air penawar,membuat senjata yang memiliki tuah tinggi,mengetahui khasiat keris dan barang-barang pusaka buatan mana dan kegunaan apa,Mengisi kekuatan dan kesaktian kepada orang lain,Membuat asmak silat tanpa belajar,Penyembuhan jarak jauh,Ilmu pengasihan mendatangi lewat mimpi,Memanggil orang jarak jauh dan lain-lain,Mengembalikan orang yang lari dari rumah,Menarik jodoh,Mengembalikan kekasih,Penuh wibawa dan punya pengaruh menyerap ,Mengambil tenaga alam, merasa aura, meraga sukma/perjalanan astral,pembukaan /membuka indera keenam dan lainnya
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s